Free cookie consent management tool by TermsFeed
Basilika i förpackning Basilika i förpackning
19 Sep, 2024

Swegreen utsedd till finalist i tre kategorier vid 'Vertical Farming World Awards 2024'

Swegreen är glada att meddela att de har blivit utvalda som finalist i tre kategorier vid det prestigefyllda 'Vertical Farming World Awards 2024', organiserat av Zenith Global. Vinnarna kommer att tillkännages vid Vertical Farming World Congress 2024 den 25 september i Frankfurt, Tyskland.

"Vi är otroligt stolta över att bli utsedda till finalister i alla tre kategorier vi ställde upp i," säger Sepehr Mousavi, medgrundare och Chief Innovation Officer på Swegreen. "Dessa utmärkelser är ett bevis på vårt teams engagemang för att driva teknisk innovation och hållbarhet inom butiksodling. Att bli erkända tillsammans med andra branschledare vid ett så prestigefyllt evenemang visar på den påverkan vi har i att omvandla detaljhandelssektorn och den urbana matscenen."

Swegreen har blivit nominerade som finalister i följande tre kategorier:

Bästa resurseffektivitet:
Swegreens livscykelanalys i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Svenska Miljöinstitutet (IVL) för den nyintroducerade butiksodlingsplattformen SAGA satte fyra globala rekord; med avseende på minskade CO2-utsläpp, energieffektivitet, minimalt vattenanvändande och maximerad avkastning per kvadratmeter, vilket stärker vår ledande roll inom hållbarhet.

Bästa forsknings- och utvecklingsbidrag:
Ett portfölj av över 65 000 R&D-timmar bakom Swegreens odlingsplattformar FREJA och SAGA möjliggjorde banbrytande teknologi för butiksodling, drivet av AI, fjärrstyrd klimatkontroll, automation och molnbaserad odlingshantering.

Bästa teknikutveckling:
Lanseringen av SAGA, en kompakt, toppmodern odlingsplattform, har blivit en wow-faktor för butiksproduktion av livsmedel och gör det möjligt för återförsäljare att odla upp till 120 plantor dagligen på endast 8-12 m² yta. Plattformen används av stora nordiska återförsäljare som ICA, Coop och Hemköp, men har också etablerat en ny expansionsmarknad i samarbete med den tyska jätten EDEKA i Tyskland.

2024 års Vertical Farming World Congress kommer att samla globala ledare inom vertikalodling för att diskutera branschens framtid, och vinnarna kommer att tillkännages den 25 september under prisceremonin.

För mer information, besök Zenith Globals evenemangssida:
https://www.zenithglobal.com/events/vfwc2024