Free cookie consent management tool by TermsFeed
Edeka Munich Edeka Munich
18 Aug, 2023

Swegreen Sluter Avtal med Tyska EDEKA för Expansion på Kontinenten

Swegreen, en ledande innovatör inom butik- och vertikalodling, är glada att kunna tillkännage ett banbrytande partnerskap med EDEKA och deras handlare Stadler + Honner.

EDEKA, en av Europas tio största stormarknadskedjor med över 6500 butiker i hela Tyskland, erbjuder optimala förutsättningar för privata handlare. Detta strategiska samarbete markerar ett viktigt steg i Swegreens internationella expansion, med den första butiksodlingen som ska etableras i München, Tyskland.

Swegreens VD Pierre Mohlin uttrycker sin entusiasm över samarbetet och säger: "Internationell expansion har varit en central del av vår vision för 2023, och vi är mycket glada över att kunna förverkliga den tillsammans med ett av de största och mest respekterade namnen inom branschen. Vårt partnerskap med EDEKA och Stadler + Honner representerar en milstolpe på vår resa för att göra färska, hållbara och lokalt odlade produkter tillgängliga för konsumenter i Tyskland, med start i Bayern."

Den globala efterfrågan på lokala, högkvalitativa och hållbara gröna alternativ har stadigt ökat, och Tyskland är inget undantag från denna trend. Konsumenter över hela världen blir allt mer medvetna om den miljöpåverkan deras val har och söker därför grönare alternativ. Denna ökade efterfrågan på hållbara och lokalt odlade grönsaker har drivit företag som EDEKA och deras privata handlare att söka innovativa partnerskap, såsom det nyligen inledda samarbetet med Swegreen, för att erbjuda sina kunder ett bredare utbud av färska och miljövänliga alternativ som tillgodoser dessa föränderliga preferenser.

Daniel Honner, EDEKAs handlare och butikschef för anläggningen i München, kommenterar också det strategiska partnerskapet med Swegreen: ”Vi är kända för vårt engagemang för hållbarhet, innovation och att erbjuda en exceptionell shoppingupplevelse, och vi ser detta samarbete som en möjlighet att ytterligare förbättra vårt utbud till kunderna. Genom att introducera Swegreens teknik för vertikalodling i våra butiker, siktar vi på att revolutionera tillgängligheten av färska, lokala och högkvalitativa grönsaker samtidigt som vi erbjuder en mycket futuristisk shoppingupplevelse.”

Vi vill passa på att önska Er alla en riktigt härlig grön sommar fylld med sol, glädje och hållbara val. Tack för ert fortsatta intresse för Swegreen. Vi ser fram emot att dela fler spännande nyheter med Er framöver.

Avtalet undertecknades i mitten av juli och installationen av butiksodlingen planeras att genomföras under hösten 2023. Detta samarbete belyser det gemensamma engagemanget hos både Swegreen och EDEKA Stadler + Honner för att driva positiv förändring inom livsmedels- och detaljhandelsindustrin och bygga en mer hållbar framtid. När installationen genomförs ser parterna fram emot att presentera detta innovativa och miljövänliga tillvägagångssätt för livsmedelsproduktion för konsumenterna i München och bortom.

För mer information, kontakta:
Sepehr Mousavi
CIO, SweGreen
Sepehr.mousavi@swegreen.se
+46(0) 733 1400 43

Pierre Mohlin
CEO, SweGreen
pierre.mohlin@swegreen.se
+46(0) 708 155 678