Free cookie consent management tool by TermsFeed
Swegreen robot invetment Swegreen robot invetment
9 Jun, 2022

Swegreen investerar i multifunktionella robotar

Swegreen erbjuder en digitaliserad och automatiserad lösning för vertikalodling till återförsäljare, restauranger och aktörer inom fastighetsbranschen. Men när det gäller företagets vision och innovationsförmåga finns det alltid utrymme för förbättring.

Minska manuellt arbete

– Vår teknikportfölj gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder världens mest produktiva butiksodlingsplattform, men ytterligare investeringar i robotik kan hjälpa oss att leverera nyckelfärdiga lösningar med minimalt manuellt arbete och öka vår effektivitet och produktivitet, säger Sepehr Mousavi, Swegreens innovationschef.

Spara kostnader

– Vi använder redan automatiserade funktioner i våra hårdvaruplattformar som vi idag använder i stormarknader och butiker. Men nu i höst kommer vi att robotisera vissa funktioner som idag hanteras av våra odlingsoperatörer och komplettera vår plattform med multifunktionella robotar. Förutom ytterligare precision i våra odlingsprocesser kan detta spara våra kunder tid och kostnader samt hjälpa oss att erbjuda mer effektiva produktionssystem, säger Marcus Petersson, Swegreens tekniska chef.

Öka kompetensen

– Vi har alltid fokuserat på att realisera potentialer som räknas som deeptech. Vi strävar efter att öka vår interna automationskompetens, bygga vidare på våra akademiska samarbeten och stärka vår B2B-forskning och utveckling för att implementera lösningar som ligger i framkant och består av den senaste toppteknologin, tillägger Sepehr Mousavi.